Racerapport NM halvdistande Bergen – Ole Bernard Fuskevåg

4. september 2020

Planen min for denne sesongen var å delta på EM i halvdistanse i Helsingør. Slik ble det ikke. Istedenfor ble det en eventyrlig deby på NM i age group, halvdistanse i Tjeldsø, en liten perle utenfor Bergen.

Grunnlaget før konkurransen var der etter en god treningsperiode fra vinteren av og ikke minst en sommer med mye trening og god veiledning i ryggen. Forberedelsene før dette løpet var på mange måter basert på hvordan konkurransehelgen gikk i Lofoten. Da Lofoten gav en god indikasjon på at formen var oppe og nikket og at jeg kunne skvise inn ei uke til med konkurranses-spesifikk hardtreing før NM. Noe som også lønte seg.

ole-bernard-fuskevåg-målgang

Før løpet hadde jeg ikke de største forventningene, da målet mitt heller var å få ei god tid. På samme tid visste jeg at formen var god og at dersom jeg hadde dagen skulle jeg gå for det. Noe som også var planlagt med Frode og Blanktjern Coaching. Der planen var å vise seg frem på svøm og henge med Lars Petter Stormo og Kristian Grue. For å så holde igjen litt på første halvdel av sykkel også gi på litt mere om jeg hadde beina. På løp var planen å holde det rolig og kontrollert de første 3-4 km slik at jeg kom inn i en god flyt før også kunne økte farten litt mer mot slutten.

ole-bernard-fuskevåg-sykkel

Planen var spikret og fungerte bra underveis i løpet. Var kanskje litt forsiktig på sykkel i første halvdel, da jeg var redd for å brenne kruttet for tidlig samtidig som det tok litt tid før man ble vant med den sterke vinden.

ole-bernardo-fuskevåg-løp

Formen var der jeg akkurat ville ha den. Og da jeg innså at jeg lå godt an og at kroppen var i konkurransemodus var det bare å gi jernet å jage etter god følelsen. Sluttiden ble på 4 timer og 19 min. Dette var nok til å sikre sammenlagt seier i AG feltet samtidig som en tredjeplass totalt.

 

Takk til

Blanktjern Coaching

Fuel of Norway

NTNUI Triatlon

Tromsø Triatlonklubb