Trondheim Triatlon

16. september 2019

Av Erik Grimstad

Raceday startet som vanlig med en rolig frokost bestående av yoghurt og havregryn, før det bare vare å komme seg ned til skiftesonen og få sjekket inn sykkelen og det øvrige utstyret. Var som vanlig sjekket inn i god tid, slik at jeg fikk tid til å inspisere området rundt skiftesonene, i tillegg til å spise et par bananer og gå gjennom løpet i hodet. Treningen den siste tiden hadde gått bra den siste tiden og kroppen kjentes bra ut!

 

Når vi kom ut til Munkholmen kjente jeg fort at dette kom til å bli kaldt… Jeg fikk heldigvis svømt noen meter og vent meg til vanntemperaturen før start. Da startskuddet gikk var alle tanker om kaldt vann glemt og det var fullt fokus på å svømme så bra som mulig. Jeg kom raskt inn i en fin rytme og hadde flere svømmere i nærheten av meg, noe som gjorde meg mye tryggere på at jeg siktet riktig. Jeg følte at svømmingen gikk ganske greit, på tross av at det begynte å nappe litt i leggen mot slutten, men jeg klarte å holde krampen i sjakk. Da jeg kom opp av vannet viste klokka rett i overkant av 47 minutter, en god del lengre enn jeg hadde sett for meg å bruke, men plasseringsmessig var jeg omtrent hvor jeg skulle være, det hadde tydeligvis vært tunge svømmeforhold.

 

Ut på syklingen kom jeg meg rast opp i den watten jeg hadde planlagt å ligge i, men jeg kjente kjente at syra kom med en gang. Jeg måtte redusere kraften i tråkket betydelig, men syra ville ikke forsvinne. Dette skyldes nok at jeg ikke tok meg god nok tid til å sykle meg i gang etter den kalde svømmingen. Det kom forbi et par syklister på slutten, men med min sterkeste disiplin igjen lot jeg meg ikke stresse av dette.

 

Ut på løpingen kjentes den første kilometeren tung, men da klokka viste 3.41 visste jeg at her er det bare å gi på! Lårene var veldig motvillige til å løpe oppoverbakker, så her gikk det sakte, men på flatene fløyt det veldig bra. Jeg fikk hentet et par plasseringer i starten og et par passeringer rundt halvveis. På slutten løp jeg ganske alene, men fikk pushet meg ganske bra. Når jeg kom i mål, viste klokka 3 timer og 2 minutter, noe som holdt til en åttendeplass. Litt bak målet mitt, både tidsmessig og plasseringsmessig, men jeg tar med meg at jeg hadde beste tid på løpingen og at det har vært forbedring stort sett gjennom hele sesongen. Nå er det bare å se fram mot noen mindre konkurranser utover høsten og legge ned et godt grunnlag fram mot neste sesong.